Regelmatig Gestelde Vragen


1) Het is verstandig naar de mondhygiëniste of tandarts te gaan als u klachten heeft.

  Zoals....

  • bloedend, pijnlijk tandvlees, teruggetrokken tandvlees (uw tandvlees zakt in de onderkaak naar beneden en in de bovenkaak trekt het tandvlees naar boven)
  • gevoelige tanden met koud en warm
  • slechte adem
  • als u rookt
  • veel last van tandsteen
  • Als u geen klachten heeft aan het gebit kunt u uiteraard ook de mondhygiëniste bezoeken om ervoor te zorgen dat uw gebit jarenlang mooi en gezond blijft.

2) Hoe vaak moet ik naar de tandarts of mondhygiëniste.

  Dit verschilt per gebit. Er zijn mensen die om het half jaar naar de mondhygiëniste gaan, maar er zijn ook mensen die om de 2,3 of 4 maanden de mondhygiëniste bezoeken.

  De mondhygiëniste bij Tandheelkunde Velserbroek zal samen met u bespreken wat voor uw gebit de juiste bezoekstermijn is.

3) Kan mijn kind ook naar de tandarts of mondhygiëniste.

  Uw kind is vanaf 3-4 jaar uiteraard welkom bij de mondhygiëniste. Samen met u wordt uw kind op spelenderwijze geïnstrueerd en gemotiveerd om het (melk-) gebit gezond te houden.

  Heeft uw kind last van een slechte adem, veel gaatjes en/of een beugel? Dan is het ook verstandig om de mondhygiëniste te bezoeken voor een uitgebreide voorlichting over de mondgezondheid.

  De kosten voor de behandeling van kinderen onder de 18 jaar worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

4) Doet het pijn.

  Natuurlijk gaat niemand met plezier naar de mondhygiëniste of de tandarts. Als uw tandvlees gezond is, hoeft de behandeling bij de mondhygiëniste geen pijn te doen.

  Indien dit wel het geval is, kunt u dit aangeven en kan er eventueel gekozen worden voor het gebruik van een plaatselijke verdoving.

5) Hoe betaal ik.

  Indien u een tandartsverzekering heeft, wordt uw factuur direct naar uw zorgverzekering gestuurd. U kunt thuis eventueel een factuur ontvangen van het gedeelte dat uw tandartsverzekering niet vergoed.

6) Ik spreek niet goed Nederlands.

  Natuurlijk is dit geen probleem. De mondhygiënisten en tandarts bij Tandheelkunde Velserbroek spreken Nederlands, Duits en Engels. Dus u kunt gerust in uw eigen taal communiceren. U kunt ook iemand meenemen naar de afspraak, zodat de informatie vertaald kan worden.

7) Ik ben heel bang voor de tandarts.

  Zeker weten! De mondhygiënisten en tandarts bij Tandheelkunde Velserbroek hebben veel ervaringen met het behandelen van angstige mensen. Daarnaast worden er jaarlijks cursussen en trainingen gevolgd om deze kwaliteit hoog te houden. U kunt uw angst zonder probleem kenbaar maken aan de mondhygiëniste of aan de tandarts.

­